Logo

Acılı ve Mercimekli Uskumru


3 yıl önce
795 kez görüntülendi

Reklamlar

Acılı ve Mercimekli Uskumru

Uskumru gibi yağlı balıklar mevsiminde ucuz ve lezzetli olur. Ekşi veya çeşnili yiyeceklerle uyum içerisindedir. Uskumru ekmek arası da iyi giden nadir balıklardandır.

Malzemeleri : - 1 Su bardağı kırmızı mercimek

- 4 adet Uskumru Balığı
- 4 Su bardağı su
- Acı Çili biberi ( 3-4 adet kurutulmuş ve ufalanmış )
- 1 Tatlı kaşığı zerdaçal
- Demirhindi ezmesi
- Yarım tatlı kaşığı hardal tohumu
- 2 Yemek kaşığı ay çiçek yağı
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı kimyon ve rezene
- Bir miktar çemen
- Yeteri kadar tuz ve karabiberi

ızgarada uskumru

Yapılışı: Mercimeklerimizi yıkayarak süzelim ve daha sonra bir tencere içerisine yarım saat kadar ara ara karıştırarak pişirelim. Daha sonra bir tavaya hardal tohumlarını ekleyelim. Patlayana kadar pişirelim. 10-20 saniye sürer. Diğer tohumları ve zerdeçalı, çili biberlerini de ekleyelim biraz daha pişirelim.

uskumru yapılışı

Bir tavata bakliyatları ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini, kıyılmış kişniş, toz şekeri ekleyelim. 10 dakika kadar kaynatalım. Kısık ateşte yapalım ki daha lezzetli olsun.
Uskumru balığımızı temizleyelim. Pullarını alalım üzerine birkaç çizik atalım. Yukarıda resimde gördüğünüz gibi. Daha sonra balıkların içine ve dışına tuz serpin. İsteğe göre karabiber de serpin. Balık gevrekleşene kadar pişirin ve kıyılmış çili biberlerini ile balığımızı süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri