Logo

Açma Tarifi Yapılışı


3 yıl önce
1.329 kez görüntülendi

Reklamlar

 Açma Tarifi Yapılışı
Malzemeleri:

3 su bardağı süt

Alabildiğinde un

1 yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: 

Bir kap içerisine sütü alalım ocakta ılıtalım. Daha sonra sütün içerisine kuru mayayı ekleyelim ve karıştırarak mayanın çözülmesini sağlayalım. Farklı bir kap alarak içerisine toz şeker, tuz, ay çiçek yağını koyalım ve karıştıralım hemen ardından sütün içerisine ekleyelim.

açma

Sütün içerisine karışımı karıştıralım ve göz kararı alabildiğince unu ellerinizle ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceğinizi unutmadan o kıvamda bir hamur için gerekli ekleyeceğinizi hatırlatmak isterim.

Daha sonra hamuru ellerimizle yoğuralım ve hamur yumuşakken ( ele yapışır halde ) yoğurmayı keselim. Daha sonra hamuru dinlendirmeye bırakalım ve üzerine bir bez örtelim. Hamur yağlı olduğu için kısa sürede kabaracaktır. Ellerinizi yağlayarak hamura istediğiniz şekli verirsiniz. Genelde sade açmaların şekli zaten bildiğiniz gibi yuvarlak fakat siz bunu çeşitlendirebilirsiniz. Kıyma ile karışık bir soğanlama yapabilirsiniz. Peynir ve maydanoz koyabilirsiniz. Soğan, patates ve karabiber eşliğinde güzel bir iç yaparak ekleyebilirsiniz. Tercih sizin.

En son açmamızı pişirme aşamasına geldik. Bir fırın tepsisi alalım tabanını yağlayalım. Önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri