Logo

Açma Tarifi


2 yıl önce
785 kez görüntülendi

Reklamlar

Açma Tarifi
Açma, bizim özellikle hafta sonu kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarından. Eskiden genellikle hazır olarak alıyor olsak da bu tariften sonra kendim yapıp, evdekileri mis gibi kokusuyla uyandırıyorum. Çok mutlu oluyorlar. Ayrıca günlerim ve çay saatlerim içinde sıklıkla yapıyorum. Herkes çok seviyor. Bazen bu şekilde sade yaptığım gibi bazen de zeytin ezmeli olarak yapıyorum. İki türlü de harika oluyor. Sizlerin de seveceğinizi umarak paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yumurta
2 silme tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
7 bardak un
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Çörek otu
acma
YAPILIŞI:
Öncelikle bir cezvede su ve sütü ılık hale getiriyoruz. Kesinlikle kaynatmayın. Parmağımızı soktuğumuzda parmağımızı yakmamalı. Yoksa kabarmaz.

Kabımıza su ve süt karışımını alıyoruz. Yaş mayamızı atıp, parmaklarımızla karıştırıyoruz. Maya iyice eriyene kadar bu işlemi sürdürüyoruz.

Daha sonra şeker, tuz, yumurta ve sıvı yağı ekleyerek hepsini güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. İlla ki yedi bardakta takılı kalmayın. Hamurumuz ele yapışmayan kıvama geldiğinde hazır olmuş demektir. Ve ne kadar yoğurursak o kadar iyi olur.

Daha sonra hamurumuzun bulunduğu kabı streç filmle kapayarak mayalanması için yaklaşık bir saat bekliyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra bezeler koparıyoruz ve tezgahta bezelerimizi uzatıyoruz ve hafif çevirerek iki ucunu birleştiriyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Bu şekilde de on beş dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.

160 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz ve üzerleri nar gibi kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri