Logo

Afyon Kaymağı Tarifi


2 yıl önce
905 kez görüntülendi

Reklamlar

Afyon Kaymağı Tarifi
Bir arkadaşıma misafirliğe gittiğimde bu lezzetli tatlıyı yedim ve bayıldım. Evde önce aileme yaptım onlar da çok evdiler… Ondan sonra da gelen misafirlerime yaptım. Kısacası herkes bayıldı… Artık sık sık yapıyorum. Özel isteyenler bile oluyor. Hatta yemekli misafirim varsa, yemekten sonra ikram ediyorum. Hafif ve çok lezzetli… Özel misafir için de ideal, aile ve arkadaşlar için de… Umarım sizler de beğenir ve sevdiklerinize sunarsınız.
MALZEMELERİ:
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt. süt
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 vanilya
İÇİNE:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
dövülmüş fındık
TEPSİNİN İÇİNE DÖKMEK İÇİN
Hindistan cevizi
afyon kaymagi
YAPILIŞI:
Tenceremize bir litre sütümüzü alıyoruz. İçine un ve şekerimizi ekleyerek, ocağımızı açıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Kaynayıp, göz göz olunca, ocağın altını kısıyoruz ve bir iki dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Vanilyasını ilave ediyoruz. 10-15 dakika mikser yardımıyla güzelce çırpıyoruz.

Fırın tepsimizin içine bolca hindistan cevizi serpiyoruz. Üzrine hazırladığımız muhallebiyi döküp, güzelce yayıyoruz.

Bu arada bir bardak süt ile krem şantimizi hazırlıyoruz. Bu arada muhallebi ılık hale gelecektir. Muhallebinin üzerine hazırladığımız krem şantiyi döküp, yayıyoruz. Onunda üzerine çekilmiş fındık serpiyoruz.

Tatlımızı bu şekilde buzdolabına alıyoruz. Bir gece boyunca bekletiyoruz. Fazla vaktiniz yok sa iki üç saat de yetecektir. Ama bir gece önceden koyarsanız çok daha güzel sarılacaktır.

Ertesi gün, tatlımızın üzerine de hindistan cevizi serpiyoruz. Daha sonra 12 küçük dikdörtgen şeklinde kesiyoruz ve rulo halinde sarıyoruz.

Üzerine toz fıstık serperek servise sunuyoruz. Sade de servis yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri