Logo

Ahududulu Fındıklı Gato Tarifi


3 yıl önce
913 kez görüntülendi

Reklamlar

Ahududulu Fındıklı Gato Tarifi

Malzemeleri: 

Fındıklı Pandispanya

- 8 adet iri yumurta
- 150 gram pudra şekeri
- 200 gram kavrulmuş ve dövülmüş fındık
- 150 gram un

Harç ve Üst Kaplama

- 500 gram taze ahududu (20 tanesini süsleme için ayırın)
- 250 gram pudra şekeri
- 250 ml. kiraz likörü
- 250 gr. oda sıcaklığında krem peynir
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 300 ml. soğuk krema
- 2 yemek kaşığı sade jelatin
- 60 ml. soğuk su
- 250 gram ahududu reçelinin suyu

böğürtlenli gato

Fındıklı Pandispanya Yapılışı: Fırınınızı 200 derecede ısıtın.

• 23 cm. çapında kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayın. İçine yağlı kâğıt serin.
• Yumurtaları ve pudra şekerini ısıya dayanıklı bir kabın içinde çırpın. Kabı yarısına dek kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine oturtun. (Kabın tabanının suya değmemesi gerekir.) Şeker eriyene dek çırpın. Ocaktan alın, soğuyup hacmi üç katına çıkana dek mikser ile çırpmaya devam edin.
• Geniş bir spatula ile fındıkları ve unu içine yedirin.
• Hamuru kalıba aktarın.
• 35-45 dakika fırınlayın. Ortasına batırılan kürdan temiz kalmalıdır. • Kalıbı fırından alarak keki 5 dakika bekletin.
• Kalıbın kenarlarını gevşetip çıkarın. Keki tel ızgara üzerine tersyüz edin. Dikkatlice kâğıdı kekten sıyırın. Tekrar tersyüz edip tamamen soğuması için bekletin.

 Harç ve Üst Kaplama: Ahududu, 150 gram pudra şekeri ve kiraz likörünü geniş bir kabın içinde 1 saat bekletin. Ahududuları süzün, suyunu bir kenara ayırın.

• Krem peynir, kalan pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini geniş bir kabın içinde mikser ile yüksek hızda krema kıvamına gelinceye dek çırpın.

• Mikserin hızını düşürün, ahududuları ekleyin.

• Jelatini küçük bir cezveye koyduğunuz soğuk suyun üzerine serpiştirin. 1 dakika bekletin. Kısık ateşte jelatin eriyene dek karıştırarak ısıtın.

• Mikseri yüksek hızda çalıştırarak ayrı bir geniş kapta kremayı sertleşene kadar çırpın. Geniş bir spatula yardımı ile kremayı ve jelatinli karışımı ahududulu karışıma yedirin.

• Keki bıçakla enlemesine üçe bölün. Bir kek katını servis tabağına yerleştirin. Üzerine fırça ile şerbeti sürün.

Ahududulu karışımın yarısını üzerine yayın. İkinci kek katını üzerine yerleştirin. Kalan ahududulu karışımı yayın. Üçüncü keki de üzerine oturttuktan sonra kalan şerbeti fırça ile üzerine sürün.

• Ahududu reçelinin suyunu küçük bir cezvede kısık ateşte akacak kıvama gelene kadar ısıtın. Kekin üzerine yayın. • Üzerini ahududuyla süsleyin. Servisten önce 1 saat buzdolabında bekletin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri