Logo

Alman Pastası Tarifi


1 yıl önce
504 kez görüntülendi

Reklamlar

Alman Pastası Tarifi

Dışarıdan hazır olarak aldığınız alman pastasını evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Hem görüntüsü hem de tadı çok güzel olan bu pastanın yapılışı da oldukça pratik. Özellikle çocuklarınız bayılacak.
Püf noktasına gelince pandispanyaya kuru malzemeleri kattıktan sonra kesinlikle mikserle çırpmayın. Tahta kaşık veya spatula ile karıştırın ki, yumurtalarınız sönmesin.

MALZEMELERİ:
PANDİSPANYA İÇİN:
5 tane yumurta
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
KREMASI İÇİN:
2 bardak süt
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 tane yumurta
1 vanilya
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
alman pastasi
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırıyoruz.

Beyazların olduğu kaba bir tutam tuzumuzu katıyoruz ve mikserin en hızlı derecesinde iyice köpük olana kadar çırpıyoruz. Kar gibi olmalı…

Mikserimizin aparatlarını yıkıyoruz. Sarıların olduğu kaba şekerimizi ekliyoruz ve onları da mikserin en hızlı derecesinde rengi açılıp, köpürene kadar çırpıyoruz.

Kabarta tozu ve unu ayrı bir kaba eliyoruz. Ayrı ayrı çırptığımız sarı ve beyazları bunların içine yavaşça ekliyoruz. Bu aşamadan sonra bir spatula veya tahta kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırıyoruz.

Yağlayıp, un serptiğimiz kelepçeli kaba harcımızı döküyoruz. Birkaç kez sallıyoruz. Fırın soğukken içine atıyoruz ve fırını 200 dereceye ayarlıyoruz.

Kenarlardan kabarmaya başladıktan sonra dereceyi 150′ye indiriyoruz. Kontrollü olarak 40-50 dakika pişiriyoruz. Mutlaka kontrollü olun. Süreye çok bağlı kalmayın. Çünkü her fırın farklı zamanlarda pişirebiliyor.

Bu arada kreması için, süt, ve yumurtayı tencereye alıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Ardından şeker ve nişastayı da katıp, ocağımızı açıyoruz.

Sürekli karıştırarak, pişirmeye başlıyoruz. Kaynayıp, göz göz olana kadar karıştırmayı bırakmadan pişiriyoruz. Ardından altını kapatıyoruz. Vanilyayı katıyoruz ve mikserle çırpıyoruz.

Fırından aldığımız pandispanyanın soğumasını bekliyoruz. Ardından kalıptan alıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Alt tabanı servis tabağına alıyoruz. Üzerine ılınmış olan kremamızı döküp, yayıyoruz. Onun üzerine de kapak kısmını koyuyoruz.

En üste pudra şekeri eliyoruz. Krema da iyice soğuduktan sonra dilimleyerek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri