Logo

Anne Köftesi Tarifi


3 yıl önce
33.629 kez görüntülendi

Reklamlar

Anne Köftesi Tarifi

Herkesin bir anne köftesi vardır. Evde yapılan köftenin tadını ne tutar değil mi? Çocukluğumuzdan beri en çok köfte patates severiz ve büyüyünce bu köftenin tadını hiçbir ünlü köftecide bulamayız. İşte ben size bu köftenin tarifini vereceğim.

Malzemeleri: 

500 gram kıyma

Yarım demet maydanoz

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

3 dilim bayat ekmek içi

Yeteri kadar tuz ve karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı: Kıymayı alırken dana döşünden alırsanız daha iyi olur. Fakat çok yağsız kıyma kuru köfte yapmanıza neden olur bu yüzden orta yağlı bir kıyma ile köfte yapmayı tercih edin.

anne köftesi

Kıymayı bir kaba alın ve üzerine bir yumurta kırın. Kuru soğanı rendeleyin. Yarım demet maydanozu ince ince doğrayarak içerisine atın.

Baharatlarını ve tuzunu ilave edin. Bayat ekmeğimizin içini suya batırıp çıkartın ve sıkın. Ufalaya ufalaya köfte harcımıza katıyoruz. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra buzdolabına koyarak dinlendiriyoruz.

Yaklaşık 2 saat dinlendirdiğimiz köfte harcını istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. İster yuvarlak yassı, ister ince uzun olarak yapın. Elimize yapışmasını önlemek için ellerinizi ıslatabilirsiniz. Köfteleri bir tava içerisinde kızgın yağda kızartarak afiyetle yiyebilirsiniz. Anne köftesinin özelliği parmak patates ile tüketilmesidir. Patates, pilav, piyaz gibi garnitürler ile servis yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri