Logo

Arap Aşı Çorbası Tarifi


2 yıl önce
2.605 kez görüntülendi

Reklamlar

Arap Aşı Çorbası Tarifi
Bu çorbayı Mersinli bir arkadaşımdan öğrendim. Gerçekten çok lezzetli ve en önemlisi oldukça doyurucu bir çorba. Evde sık sık olmasa da yapıyorum. Yemekli misafirime de yaptığım oluyor. Yapılışı hamurundan dolayı biraz meşakatli, ama tadına baktığınızda harcadığınız zamana değeceğini göreceksiniz. İsterseniz hamuru yapmadan  da çorbanızı ekmek ile tüketebilirsiniz. Öyle de çok lezzetli oluyor. Hepinize kolay gelsin…
MALZEMELERİ:
2 tavuk budu
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
5 su bardağı su
Tuz
arapasi corbasi
YAPILIŞI:
Tavuk budunu 8 su bardağı su ile ateşe koyun. Eti kemiğinden kolayca ayrılacak gibi yumuşayana kadar Haşlayın. Tuzunu ilave edip 5 dakika sonra ateşten alın.

Tavuğun derisini kemiğini ayırın etini didin. Tavuk suyunu başka bir kaba süzün. Bu sırada hamuru hazır edin. Yüksek kenarlı bir servis tabağını hafifçe ıslatıp bir kenarda bekletin.

3 su bardağı suyu biraz tuzla birlikte bir taşım kaynatın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı unu 2 su bardağı su ile iyice çırpın. Bu karışımı, devamlı karıştırarak, yavaş yavaş kaynamakta olan suyun üzerine ilave edin. Orta harlı ateşte devamlı karıştırarak, hamur koyulaşana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Sıcak hamuru servis tabağına boşaltın, üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Soğuması için buzdolabında bekletin.

Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edin, pembeleşene kadar karıştırarak kavurun salçayı katın, 1-2 dakika daha kavurun. 6 su bardağı tavuk suyu katın (daha az ise su ile tamamlayın).

Tavuk etini, baharatını, tuzunu katın. Orta hararetli ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın. Tadına tuzuna bakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 5 dakika daha pişirin. Limon suyunu ilave edin. Ateşten alın.

Çorbayı geniş bir çorba tasına boşaltın. Hamuru baklava biçiminde kesin. Ortasından parçaları kenara doğru koyarak tasın sığabileceği genişlikte yer açın.

Tası bu boşluğa oturtun. Çorba yenirken kaşıkla soğuk hamurdan biraz alınır, sonra kaşık sıcak çorbaya daldırılır.

Soğuk hamur ile sıcak-acılı çorba birlikte nefis olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri