Logo

Arnavut Ciğeri Tarifi


2 yıl önce
833 kez görüntülendi

Reklamlar

Arnavut Ciğeri Tarifi
Ciğeri çok seviyorum. Özellikle kan yapması bakımından da vücut için çok önemli bir besin maddesi… Özellikle bu arnavut ciğeri çok lezzetli oluyor. Çıtır çıtır sıcacık yendiğinde tadına doyum olmuyor. Yapılışı da oldukça pratik… Yanına soğan salatası ile çok iyi gidiyor. Ayrıca küp küp doğranmış patates ile de çok güzel gidiyor. Sizler de en kısa zamanda yapın derim. Ayrıca bu lezzetli tarif, misafirler için de masada bulundurabileceğiniz meze veya ara sıcak yerine de geçebilir. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
750 gr. dana ciğeri (kuzu yiyebiliyorsanız çok daha lezzetli olur. Zarını ve sinirlerini mutlaka temizlettirin ve küp küp doğratın.)
1 çay bardağı un
Tuz
İsteğe bağlı pul biber
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YANINA:
1-2 tane soğan
Sumak veya pul biber
Tuz
Maydanoz
Çeyrek limon suyu
arnavut cigeri
YAPILIŞI:
Öncelikle yanına yapacağımız salatamızı hazırlayalım. Çünkü ciğerlerimiz çok çabuk pişecek. Bu arada ciğerimizi süzgece alalım ki kan varsa güzelce süzülsünler. Ben ciğeri yıkamaktan yana değilim. Çünkü sert oluyor.

Soğanımızı piyazlık doğruyoruz. Tuz ile güzelce ovuyoruz. Bu şekilde ası suyu ve zarı gidecek ve daha lezzetli olacak. Daha sonra yıkayıp, süzüyoruz. Fazla suyu gitmesi için ellerimizle sıkıyoruz.

Maydanozumuzu yıkıyoruz ve incecik kıyıyoruz. Soğanlar ile beraber harmanlıyoruz. Tuzunu ve sumağını ekleyip, limonunu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz.

Gelelim ciğerlerimize, ciğerlerimizi bir kaba alıyoruz ve un, tuz, pul biberi katıp, harmanlıyoruz.

Başka bir yere iki çorba kaşığı unu koyuyoruz. Tavamızda sıvı yağımızı kızdırıyoruz. Ciğerlerimizin fazla unlarını silkeleyip, güzelce kızartıyoruz. Bu arada aşağıda un tam karışmamış ise biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Tabağımıza soğan salatamızı koyup, ciğerlerimizi de koyarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri