Logo

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi


3 ay önce
177 kez görüntülendi

Reklamlar

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Klasik pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için çok lezzetli bir pilav tarifim var. Sadece arpa şehriyeden yapılıyor ve çok lezzetli oluyor. Özellikle de et yemekleri ile çok güzel gidiyor. Davet sofralarınızda da tercih edebilirsiniz. Yapılışı pratik ve gerçekten ağızda güzel bir tat bırakıyor.

MALZEMELERİ:
2 bardak arpa şehriye
3 bardak su
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
arpa sehriye pilavi
YAPILIŞI:
Yağlarımızı pilav tenceremize alıyoruz. Margarin veya tereyağı eridikten sonra bir bardak arpa şehriyeyi tencereye ekliyoruz ve karıştırarak kavurmaya başlıyoruz. İstediğimiz rengi alana kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Bu arada üç bardak suyu ayrı bir yerde kaynatıp, hazır ediyoruz.

Kavurma işlemi bitince kalan bir bardak arpa şehriyeyi de tencereye katıyoruz. Hemen arkasından kaynamış olan suyu ilave ediyoruz.

Tuz ve karabiberini ayarlıyoruz. Bir kez karıştırıyoruz ve ocağın altını iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Suyunu çekene kadar kontrollü olarak pişiriyoruz. Suyunu iyice çekince altını kapatıyoruz. Kapak ile tencere arasına temiz bir havlu koyup, demlenmesini sağlıyoruz.

Demlendikten sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Bu arada suyun yarısını tavuk veya et suyu olarak da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri