Logo

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi


3 yıl önce
1.508 kez görüntülendi

Reklamlar

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Pilavı sadeden çok şehriyeli yapanlardanım. Özellikle de arpa şehriyeli… Şehriyenin kavrulduktan sonraki tadı ve kokusunu ailece çok sevdiğimiz için bu tarifi evde sık sık yapıyorum. Hemen hemen her yemeğin yanna da yakışıyor. Sebze yemekleriyle, tavuk yemekleriyle, kırmızı et yemekleriyle ve ızgaralarla çok iyi bir tat oluşturuyor. Tel şehriyeli de yaptığım oluyor tabiki. Ama bence şehriyeli pilav olucaksa arpa şehriyeli olmalı derim.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pilavlık pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
3 veya 3,5 su bardağı sıcak su
arpa sehriyeli pirinc pilavi
YAPILIŞI:
Öncelikle pirinçlerimizi altından temiz su akana kadar akan suyun altında yıkıyoruz. Ardından şehriyelerimizi de yıkıyoruz. Tenceremizin içine margarin ve sıvıyağımızı koyup, eritip, kızmasını bekliyoruz. Ardından yıkayıp, süzdüğümüz arpa şehriyeyi içine atarak kavurmaya başlıyoruz. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Renkleri değiştikten sonra süzülmüş pirinçlerimizi ilave edip, pirinçlerimizin rengi değişinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Yeteri kadar kavrulduktan sonra sıcak suyunu ilave ediyoruz. Tuzunu da kattıktan sonra iki üç damla limon suyu sıkıyoruz ki pilavımız beyaz olsun. Ocağın altını iyice kısıyoruz. Suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişiriyoruz. suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Bir kez karıştırıp, üzerine temiz bir havlu kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri