Logo

Aşure Tarifi


3 yıl önce
1.470 kez görüntülendi

Reklamlar

Aşure Tarifi

Malzemeleri: 400 gram aşurelik buğday
400 gram toz  şeker
150 gram kuş üzümü
150 gram kuru kayısı (dörde bölünmüş)
100 gram ceviz (dörde bölünmüş)
50 gram şam fıstığı içi
50 gram soyulmuş badem
50 gram fındık içi
Yarım bardak nar tanesi
Gülsuyu

Yapılışı:  Buğdayı 2,5 litre suyla yumuşayıncaya kadar kaynatırız (ağır ateşte 2,5-3 saat). Tencere kısık ateşteyken önce şekeri ilave ederek buğdayı karıştırırız. Sırayla kuşüzümünü ve kuru kayısıları döker, tahta kaşıkla aşureyi karıştırır, tencere dibinin tutmamasına dikkat ederiz.

aşure tarifi

Bir-iki pişimden sonra cevizi, bademi, fındığı ilave ederek 5 dakika daha kaynatırız. Aşureyi ateşten kaldırır, büyük bir cam kâseye boşaltırız. Soğuyunca üstünü nar taneleri, kuru kayısı, bademle süsler, gülsuyu serperek servis ederiz

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri