Logo

Aşure Yapılışı


2 yıl önce
862 kez görüntülendi

Reklamlar

Aşure Yapılışı
Yarın Aşure yani Muharrem ayının ilk günü… Evlerde bol bol aşure kaynayıp, mis gibi kokular yayılmaya başlayacak… Herkes önce malzeme için marketlere gidecek. Ben de sizlere tarifini vermeden geçmek istemedim. Bu tarifi sürekli yapıyorum ve çok beğeniliyor. Bir arkadaşımdan almıştım. O gündür sürekli bunu yaparım. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.
MALZEMELERİ:
1 bardak kuru fasulye
1 bardak nohut
3 bardak aşurelik buğday
1 bardak yer fıstığı (kabukları soyulmuş)
1 bardak fındık
1,5 bardak küçük küçük doğranmış kayısı(kuru da olur)
1 bardak kuru üzüm
Yarım bardak kuş üzümü
1 bardak küp küp doğranmış elma (kabukları ile)
4 bardak şeker
1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
ÜZERİNE:
Kırılmış ceviz
Varsa nar taneleri
Kuş üzümü
Tarçın
Üzeri için hangi malzemeleri seviyorsanız kullanabilirsiniz.
asure
YAPILIŞI:
Öncelikle nohut ve fasulyeyi bir gece önceden kaba alıp, ıslatıyoruz. Buğdayımızı da bir gece önceden yıkayıp, sıcak su ile ıslatıyoruz.

Ertesi gün fasulye ve nohudumuzu düdüklü tencereye alıyoruz. Üzerlerine su ekleyip, haşlıyoruz. Düdüklüler değişiklik gösterdiği için süre ve ne kadar su koyacağınızı söylemek istemiyorum. Sizler ayarlarsınız.

Buğdayımızı da süzüp, tencereye alıyoruz. Su ekleyerek onu da haşlıyoruz. Buğdayı düdüklüde haşlamaya gerek yok. Çünkü geceden sıcak suda beklettik.

Kayısıları küp küp doğruyoruz. Kayısı ve kuş üzümünü ve kuru üzümü bir tencereye alıyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip, 10 dakika haşlıyoruz.

Bu arada elmayı da kabukları ile birlikte küp küp doğruyoruz. Tüm haşlama işlemi bittikten sonra haşlama suları ile birlikte bütün malzemeyi büyük bir tencerede birleştiriyoruz. Suyuna bakın gözünüze az gelirse sıcak su ilavesi yapın.

Tenceredekiler kaynamaya başladığında elma, fıstık, fındık, şeker ve tuzu ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakika daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.

Kıvamını koyu seviyorsanız iki kaşık buğday nişastasını sıcak suda eritip, ekleyerek karıştırmanız yeterli olacaktır.

Daha sonra aşureleri kaselere bölüştürüyoruz. İstediğiniz malzeme ile süslüyoruz.

Aşure hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri