Logo

Ayva Tatlısı Tarifi


2 yıl önce
793 kez görüntülendi

Reklamlar

Ayva Tatlısı Tarifi
Kışın tezgahlarımızı süsleyen ayvayı tatlı olarak mutlaka yapmalısınız. Çok lezzetli oluyor. Bu tarifte fırında yapılıyor ve bence tenceredekine göre çok daha güzel oluyor. Özellikle yemekli misafiriniz varsa bu tatlıyı yemekten sonra mutlaka sunun derim. Emin olun çok beğenecekler.
MALZEMELERİ:
4 ayva
1.5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 paket vanilya

ayva tatlisi

YAPILIŞI:
Ayvalar rende olur. Şeker eklenerek pişirilir. Süt bir tencereye koyulur. Üstüne kalan 1 su bardağı şeker, un, vanilya ve yumurta sarısı katılarak karıştırılır. Ocakta pişirilir. Krema yapılır. Fırın kabına önce pişirilen ayvalar serilir. Üstüne süt ile yapılan krema dökülür. En üste yumurta akları ile bir fiske şeker iyice çırpılır. Kar gibi olur. Kremanın üstüne yayılır. Önceden 175 derecede ısıtılmış firma koyulur. 20 dakika pişirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri