Logo

Çikolatalı Bademli Kek Tarifi


3 yıl önce
3.361 kez görüntülendi

Reklamlar

Bademli Kek 

Malzemeleri: 

- 1 su bardağı badem, soyulmuş ve hafifçe kavrulmuş

- 1/2 su bardağı toz ekeri
- 1/2 su bardağı silme un
- 115 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 150 gram sade çikolata, eritilmiş
- 3 adet yumurta, sarıları aklarından ayrılmış
- 2 yemek kaşığı badem likörü (arzuya bağlı)

Süslemek için
- Hafifçe kavrulmuş, çekilmiş badem

Çikolatalı krema için:

- 3/4 su bardağı kremşanti

- 225 gram sade çikolata, doğranmış

- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

-2 yemek kaşığı badem likörü (arzuya bağlı)

fransız keki

1. Fırını 180°C’de ısıtın. 20-23 cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp dibine yağlıkağıt serin. Kalıbı hafifçe unlayın.

2. Bademleri ve 2 yemek kaşığı şekeri metal bıçak aparatını kullanarak mutfak robotunda un haline gelene kadar ezin. Bir kaba alıp elenmiş unu ilave edin. Mikserle çırpın.

3. Tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kalan şekerin yarısını ekleyin ve iyice incelene kadar V2 dakika daha çırpın. Eritilmiş çikolatayı azar azar yedirerek ekleyin. Yumurta sarılarını tek tek ilave edin.

kek mikser kremayı çırpma

4. Yumurta aklarını ayrı bir kasede çırpın. Kalan şekeri ekleyip iyice çırpın (ancak kurumamasına dikkat edin). Karışımın dörtte birini çikolata karışımına ilave edip karıştırın. Ardından dönüşümlü küçük gruplar halinde badem karışımını ve geri kalan yumurta aklarını ekleyin. Hamuru kalıba döküp yayın.

keke çikolata sürme

5. Sıcak fırına verip 30-35 dakika pişirin. Orta kısmı yumuşak kalmalı. 15 dakika ılınmaya bırakın. İyice soğuması için tel ızgara üzerine alın. Yağlı kağıdı çıkarın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri