Logo

Bademli Pilav Tarifi


2 yıl önce
1.107 kez görüntülendi

Reklamlar

Bademli Pilav Tarifi
Bu pilavı yaptığımda yanına başka yemek yapmama gerek kalmıyor. Çok doyurucu ve lezzeli bir pilav. Yanına bir de ayran yapıyorum. Ailece bayılarak yiyoruz. Tabi ki çok da güzel bir misafir pilavı olabilir. Üstelik yapımı sandığınız kadar da zor değil. Gayet pratik ve lezzetli olan bu pilavı biran önce deneyin derim.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pirinç
3 bardak su
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı siyah üzüm (çekirdeksiz)
20-25 tane soyulmuş badem
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Tarçın
Tuz
bademli pilav
YAPILIŞI:
Öncelikle bademlerimizi bir gece öncede suya koyuyoruz. Ertesi gün kabuklarını soyuyoruz. Üzümlerimizi 4-5 dakika haşlıyoruz. Tenceremize margarin veya tereyağını koyuyoruz. Ardından ikiye böldüğümüz bademlerimizi atıp, kavurmaya başlıyoruz. Renkleri güzelce sarardıktan sonra iyice yıkanmış pirincimizi ilave ediyoruz. Pirinçlerimizi de şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada suyumuzu kaynatıyoruz. Kavrulmuş pirinçlerin üzerine suyu ilave ediyoruz. Tuzunu, üzümlerini ve tarçınını ekleyip, bir kere karıştırıyoruz ve suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra kapak ile tencere arasına temiz bir havlu koyarak demlenmesini sağlıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri