Logo

Bademli Pilav


3 yıl önce
1.210 kez görüntülendi

Reklamlar

Bademli Pilav
Malzemeleri:
500 gram pilavlık pirinç
50 gram kuş üzümü
120 gram Sıvı yağ
1 yemek kaşığı Margarin
4 bardak Tavuk suyu veya sıcak su ve tavuk bulyon
100 gram Tavuk eti (haşlanmış)
50 gram soyulmuş badem

Yapılışı:  Pirinçleri ılık ve tuzlu su içerisinde 2 saat kadar ıslatınız. Bademleri kaynar suda 10 dakika kadar tutunuz. Bu şekilde kabuklarını soyunuz. Bir tava içerisine margarini koyarak ince şekilde doğradığınız tavuk parçalarını pişiriniz. Daha sonra içerisine bademi ekleyiniz. Güzelce kavurunuz. En son kuş üzümlerini ekleyin.

bademli pilav

Sıvı yağı tencere içerisinde kızdırın. Pirinçlerin suyunu süzdükten sonra tencereye ekleyin. Tavuk suyu kullanıyorsanız onu ekleyin. Kullanmıyorsanız sıcak su içerisinde tavuk bulyonu eriterek ekleyin. Ekleyeceğiniz su miktarı 4 su bardağı olmalıdır. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Yarım saat kadar dinlendirin ve ondan sonra badem ve tavukları ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.

Not: isterseniz bu tarifte tavuk kullanmayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri