Logo

Baharatlı Dana Eti


3 yıl önce
822 kez görüntülendi

Reklamlar

Baharatlı Dana Eti
Malzemeleri:
2 kilogram dana (sokumdan)
Yarım bardak kırmızı şarap
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı karanfil
Yarım tatlı kaşığı kakule
1 çorba kaşığı yağ

baharatlı dana eti

Yapılışı:
Eti zeytinyağında çevirerek kızartırız. Kırmızı şarapla söndürdükten sonra sarımsak, yağ ve baharatları ilave edip tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kısık ateşte 3 saat kendi suyunda pişiririz. Patates püresi veya pilav eşliğinde servis ederiz. Burada kullanılan şarap çok önemlidir. Alkol uçacağından sadece ette şarabın aroması kalacaktır. Aroma işe et özdeşlenir. Lezzetli ve pamuk gibi bir et yemeği pişirmiş olursunuz. Afiyet olsun.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri