Logo

Bal Kabağı Çorbası


3 yıl önce
672 kez görüntülendi

Reklamlar

Bal Kabağı Çorbası

Bal kabağı çorbası Akdeniz ülkelerinde popüler bir çorbadır. Bu çorbaya tadını veren kullanılan baharatlardır. Bunların başında zencefil ve kimyon gelir.

Malzemeleri:- 1 kilogram bal kabağı ( doğranmış ve kabukları soyulmuş)
- 2 sap pırasa
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7 çay kaşığı zencefil ( öğütülmüş )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Kişniş yaprakları

bal kabağı çorbası

Yapılışı: Bal kabağının kabuklarını soyarak doğrayalım. Daha sonra bir tencere içerisinde yağ ile birlikte pırasaları, sarımsakları yumuşayana kadar pişirelim.

Zencefil ve kimyonu ekleyerek bir dakika daha pişirin ki baharat pırasalara işlesin. Daha sonra tavuk suyunu ve kabakları tencereye ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak kısık ateşte yarım saat daha pişirin. Kabaklar iyice yumuşasın. En son olarak blenderdan geçirerek çorbayı inceltin. Servis yaparken yoğurt ve kişniş yaprakları bile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri