Logo

Balık Köftesi Yapılışı


3 yıl önce
1.144 kez görüntülendi

Reklamlar

Balık Köftesi Yapılışı
Malzemeleri : 

1 kilogram kefal veya levrek filetosu
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet rendelenmiş soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 limon suyu
2 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı muskat tozu
İsteğe göre tuz ve karabiber
Kızartma için un ve ay çiçek yağı

balık köftesi

Yapılışı :  Tuzlu suda balığı haşladıktan sonra küçük parçalara bölüp derince bir kaba alırız. İçine maydanoz, dereotu, galeta, soğan, yumurta, limon suyu, baharatlarla tuzu ekleyip yoğurduktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendiririz. Küçük köfteler halinde yoğurup unlayarak kızgın yağda kızartırız. Kâğıt havlu koyduğumuz bir tabağa çıkarır, fazla yağdan arınınca servis tabağına yerleştirir, ince limon dilimleriyle servis ederiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri