Logo

Balık Toplu Fusilli Makarnası


3 yıl önce
938 kez görüntülendi

Reklamlar

Balık Toplu Fusilli Makarnası

Malzemeleri :

Balık topları için:

1 adet yuvarlak sandviç ekmeği

3 yemek kaşığı süt

400 gram ayıklanmış beyaz etli balık filetosu (Levrek, kılıç balığı gibi)

1 adet iri yumurta

3 yemek kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri

1 yemek kaşığı taze rendelenmiş maydanoz

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

3 yemek kaşığı un

90 ml. sızma zeytinyağı

Makarna için:

500 gram fusilli makarna

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 adet temizlenmiş ve ince doğranmış kırmızı biber

2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Balık Toplu Fusilli

Balık topları: Ekmeği robota koyun. Üzerine süt dökün ve birkaç saniye robotta çekin.
• Balığı da robota ekleyin ve birkaç saniye daha çekin. Yumurtayı, Parmesan peynirini ve maydanozu, tuzu ve karabiberi de robota ekledikten sonra karışım pürüzsüz bir kıvama gelene dek çekin.

• Karışımdan parçalar alarak top şeklinde yoğurun. Bir kâseye un koyun. Topları unda yuvarlayın ve hafifçe sallayarak fazlasını dökmelerini sağlayın.
• Orta ateşe oturttuğunuz geniş bir tavada yağı kızdırın. Balık toplarını yağda 4-5 dakika süreyle kızartın. Kâğıt havlu üzerine alarak süzülmelerini sağlayın.

Makarna: Geniş bir tencereye koyduğunuz kaynar tuzlu suyu yüksek ateşte kaynatın.
• Makarnaları kaynar suda hafif diri kalacak şekilde pişirin.
• Süzün ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

• Isıtılmış geniş bir servis tabağına aktarın ve toplarla kırmızı biberleri ekleyerek hafifçe karıştırın.
• Dereotu serpiştirdikten sonra Balık Toplu Fusilli Makarnası sıcak olarak servis yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri