Logo

Bamya Yemeği Tarifi


1 yıl önce
525 kez görüntülendi

Reklamlar

Bamya Yemeği Tarifi

Taze bamyalar yavaş yavaş tükenirken sizlere lezzetli ve çok hafif bir bamya tarifi vermeden geçmek istemedim. Et veya kıyma koymadım. Eğer kıymalı yapmak istiyorum derseniz Kıymalı Bamya tarifime bakabilirsiniz. Ama bu şekilde de harika oluyor. Yanına pirinç pilavı ve ayran çok yakışıyor. Buyurun bu lezzetli yemeğin tarifine…

MALZEMELERİ:
500 gr. taze bamya
1 tane soğan
2 tane domates
Yarım çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Yarım limon
bamya yemegi
YAPILIŞI:
Öncelikle bamyalarımızı ayıklıyoruz. Üzerinden çok fazla kesmeyin ki içi akmasın. Huni şeklinde ayıklayın.

Bunları limonlu su içine koyuyoruz ki kararmasınlar. Yarım limonun dışında başka bir limonlu su olacak…

Soğanımızı soyup, küçük küçük doğruyoruz. Domateslerimizi de soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.

Tencereye az sıvı yağı koyup, soğanları atıyoruz ve karıştırarak, kavuruyoruz. Ardından salçamızı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Ondan sonra domateslerimizi ekliyoruz. Birkaç dakika sonra bamyalarımızı süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Bu aşamadan sonra kaşıkla çok karıştırmayın ki bamyalar dağılmasın.

Bamyalarımız biraz kavrulduktan sonra yarım limon suyunu sıkıp, sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bamyalarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Karıştırmak için tencereyi arada bir sallamanız yeterli olacaktır.

Pişip, biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri