Logo

Bamyalı Balık Çorbası


3 yıl önce
664 kez görüntülendi

Reklamlar

Bamyalı Balık Çorbası

Malzemeleri: 

2 adet muz
1/4 su bardağı tereyağı
1 kuru soğan, doğranmış
2 adet domates, kabuklan soyulmuş ve doğranmış
115 gram bamya, ayıklanmış
225 gram buğulanmış ve küçük parçalara ayrılmış mezgit ya da morina eti
3,5 su bardağı balık suyu
1 adet kırmızıbiber, kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış
Tuz ve öğütülmüş karabiber

Süslemek için doğranmış taze maydanoz

bamya balık çorbası

Yapılışı:  Kabuklarını soyduğunuz muzları bir tencereye yerleştirin. Sonra üzerine su ekleyip orta ateşte 25 dakika ya da muzlar yumuşayıncaya dek pişirin. Sonra muzları ayn bir tabağa aktarıp soğumaya bırakın.

bamyali balık çorbası bamyalı balık çorbası yapılışı

Büyük bir tavada yağı kızdırın ve soğanları yumuşayıncaya dek hafifçe kızanın. Doğranmış domateslerle bamyalan üzerine ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kızartın.

Ardından balıklan, balık suyunu ve kırmızıbiberi ekleyin. Orta ateşte 20 dakika süreyle pişirin. Balıklarınız iyice yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.

Muzları dilimleyin ve bu dilimlerihala sıcak olan çorbanızın içine katın. Çorbanızın üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri