Logo

Banyolu Börek Tarifi


9 ay önce
449 kez görüntülendi

Reklamlar

Banyolu Börek Tarifi

Her zaman buzluğunuzda bulunduracağınız, çıtır ıtır olan, çok lezzetli bir börek tarifi var sırada… Yapıp, hazırlıyorsunuz ve aniden gelen misafirlerinize ya da kahvaltı için buzluktan alıp, pişiriyorsunuz. Bu yüzden de oldukça pratik bir börek.

MALZEMELERİ:
6 tane hazır yufka
beyaz peynir veya lor peyniri
Maydanoz
SOSU:
1 çay bardağı süt
200 gr. margarin
BANYOSU İÇİN:
1 çay kaşığı karbonat
1 lt. su
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Çörek otu
banyolu borek
YAPILIŞI:
İç harcı için, peyniri ufalıyoruz ve maydanozu ince ince kıyıyoruz. İkisini birlikte karıştırıyoruz.

Sosu için margarinimizi eritiyoruz. Soğuduktan sonra süt ile karıştırıyoruz. İlk yufkamızı tezgaha seriyoruz ve üzerine sosumuzdan sürüyoruz. Her yerine sürün. İkinci yufkamızı onun üzerine döşüyoruz ve bıçak ile on iki üçgen parça olacak şekilde, ikisini birlikte kesiyoruz.

Geniş kısımlarına hazırladığımız harcımızdan koyuyoruz ve kenarlarından toplatarak, sarıyoruz. Sigara böreği sarar gibi sıkı değil, biraz daha bol sarıyoruz.

Kalan yufkalara da aynı işlemleri uyguluyoruz.

Kapaklı, hava almayan bir kaba koyup, buzluğa atıyoruz.

Kullanmak istediğimiz zaman böreklerimizi alıyoruz ve büyük bir kaba bir litre su ile karbonatı koyuyoruz. Böreklerimizi içine atıyoruz. Bu suda 10-15 saniye bekletiyoruz ve sudan alıp, hafif sıkarak, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu serpiyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve böreklerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp, biraz beklettikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri