Logo

Beşamel Sos Tarifi


1 yıl önce
835 kez görüntülendi

Reklamlar

Beşamel Sos Tarifi
Çoğu fırın yemeğini daha da lezzetlendiren bir sos tarifini veriyorum sizlere… Tam kıvamında oluyor diyebilirim. Yapılışı da oldukça pratik. Sebze yemeklerinizde, makarnalarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ben sürekli bu şekilde yapıyorum ve herkes de çok severek yiyor. Umarım sizler de yapar ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
1,5 bardak süt
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
besamel sos
YAPILIŞI:
Tenceremize margarin veya tereyağımızı koyuyoruz. Sıvı yağımızı da ekleyerek ocağımızı açıyoruz ve yağlarımızı ısıtıyoruz.

Unumuzu ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kavurmaya başlıyoruz. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine azar azar sütümüzü ekliyoruz.

Bu arada çırpma teli ile de sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma yapmasın. Tuz ve karabiber katıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Kaynayıp, göz göz olana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra da iki-üç dakika daha karıştırarak kaynatıp, ocaktan alıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri