Logo

Beşamelli Musakka Tarifi


1 yıl önce
889 kez görüntülendi

Reklamlar

Beşamelli Musakka Tarifi
Patlıcan yemeklerinin içinde en sevdiklerim ve en sık yaptıklarım karnıyarık ve Musakkadır. Özellikle musakkayı daha çok tercih ediyorum. Çünkü çocuklar bu şekilde daha kolay yiyorlar. Musakkayı hiç Beşamel sosuyla denediniz mi? Harika oluyor. Öncelikle görüntüsü çok güzel oluyor. Tadı da tabi ki enfes… Yapılışı da oldukça pratik. İnşallah yapar ve beğenirsiniz. Özellikle yemekli misafir için de güzel bir ana yemek olabilir.
MALZEMELERİ:
3-4 tane patlıcan
300 gr. dana kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tane domates
2 tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
BEŞAMELİ İÇİN:
2 bardak süt
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE:
Kaşar peyniri rendesi
besamelli musakka
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca olarak soyuyruz. Ardından yuvarlak yuvarlak dğruyoruz ve tuzlu suya koyuyoruz. Bu şekilde acı suyu çıkacak. Yarım saat kadar bekletiyoruz.

Daha sonra tekrardan yıkıyoruz ve güzelce kuruluyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Ardından patlıcanlarımızı güzelce kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları bol havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz. Hatta üzerlerine de havlu kağıt kapatıyoruz ki fazla yağları iyice gitsin.

Harcı için kuru soğanımızı soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıyoruz ve doğruyoruz. Domatesimizin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz.

Patlıcanlarımızı kızarttığımız tavamızdaki yağı süzüyoruz. Tavanın yağlılığı yeterli olacaktır. Daha sonra soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Çok geçmeden biberlerimizi atıyoruz. Biberlerimiz hafif renk değiştirince kıymamızı ilave ediyoruz.

Kıymamız tek tek olana kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Domatesimizi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Domateslerimiz suyunu çekene kadar harcımızı pişirip, altını kapatıyoruz.

Beşamel sos için, sıvı yağı tencereye alıyoruz. Ardından unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bu aşamada çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın. Sosumuz koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberini katıp, altını kapatıyoruz. Ne olur ne olmaz diye mikserle de çırpıyoruz ki topak olduysa kaybolsun.

Borcamımıza patlıcanlarımızı diziyoruz. Ardından kıymalı harcımızı üzerlerine yayıyoruz. Yaklaşık bir su bardağı sıcak suyuda gezdirerek döküyoruz.

Harcında üzerine beşamel sosu yayıyoruz. 190 derecede ısıttığımız fırın veriyoruz. Yaklaşık olarak 20 dakika pişiriyoruz.

Fırından alıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpeliyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlarımız eriyip, hafif renk değiştirene kadar fırında tutuyoruz. Çıkarıp, dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri