Logo

Beyaz Çikolatalı Cappuccinolu Pasta


3 yıl önce
1.085 kez görüntülendi

Reklamlar

Beyaz Çikolatalı Cappuccinolu Pasta

Malzemeleri:

4 adet yumurta
1/2 su bardağı tozşekeri
1 yemek kaşığı hazır cappuccino kahve
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı un
75 gram beyaz çikolata, rendelenmiş

Dolgu malzemesi için:
1/2 su bardağı kremşanti
1 yemek kaşığı kahve likörü
Üst ve süsleme malzemesi için:
1 yemek kaşığı kahve likörü
Bir miktar beyaz çikolatalı şekerli karışım
Beyaz çikolata helezonları
Kakao veya tarçın

beyaz çikolatalı capuçinolu pasta

Yapılışı:1. Fırını 180°C’de ısıtın. 18 cm çapındaki iki adet kek kalıbını yağlayıp dibine yağlıkağıt serin.

2. Kahve, şeker, vanilya ve yumurtaları bir kaba alın. Sıcak su dolu bir başka kabın içine oturtun. Koyulaşana kadar çırpın.

3. Üzerine unun yarısını eleyin ve yavaş yavaş yedirin. Kalan unu ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip iyice çırpın.

4. Hamuru iki kalıba döküp paylaştırın. Üzerlerini düzeltin. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarıp tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.
capuçinolu pasta 2 beyaz çikolatalı pasta1

5. Dolgu malzemesi için, Beyaz Çikolatalı Cappucinolu Pasta tarifimize devam edelim. krem şanti ve kahve likörünü bir kasede çırpın. Hazırladığınız likörlü kremayı birinci kekin üzerine sürüp diğer keki üzerine kapatın.

6. Kahve likörü ve beyaz çikolatalı şekerli karışımı bir kapta karıştırın. Ispatula ile kekin üzerine yayın. Çikolata helezonlarıyla süsleyip kakao ya da tarçın serpiştirin. Servis tabağına aktarıp, yanlarını da şekerli karışımla kaplayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri