Logo

Beyaz Çikolatalı Mus ve Çilekli Pasta


3 yıl önce
2.538 kez görüntülendi

Reklamlar

Beyaz Çikolatalı Mus ve Çilekli Pasta

Malzemeleri: 

115 gram beyaz çikolata, parçalara ayrılmış
1/2 su bardağı ağır krema
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya
115 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
3/4 su bardağı tozşekeri
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu Bir tutam tuz
Yarım kilogram taze Çilek, dilimlenmiş, ayrıca süsleme için
3 su bardağı kremşanti
2 yemek kaşığı çilek likörü veya rom

Beyaz çikolatalı mus için:

250 gram beyaz çikolata, parçalara ayrılmış
1,5 su bardağı ağır krema
2 yemek kasığı rom ya da çilek likörü

Süslemek için
1 su bardağı doğranmış çilek

çilekli pasta
Yapılışı:

1. Fırını 180°C’de ısıtın. 23×5 cm çapındaki 2 kek kalıbını yağlıkağıtla kaplayın. Çikolatayı ve kremayı bir kaseye alın. Kaseyi içi su dolu başka bir kasenin üzerine oturtun. Çikolata eriyip akıcı kıvama gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp bekletin.

2. Geniş bir kasede tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle 3-5 dakika çırpın. Yumurtaları tek tek yedirerek

ekleyin. Küçük bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Dönüşümlü olarak unlu karışımı ve çikolatalı karışımı, tereyağlı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kalıplara döküp ıspatula ile her tarafa eşit olarak yayın. Beyaz Çikolatalı Mus ve Çilekli Pasta yapımımıza devam edelim.

3. Sıcak fırında yaklaşık 30-35 dakika (keke batırdığımz kürdan temiz çıkana kadar) pişirin. 10 dakika soğumaya bırakın.

çikolatalı pasta yapılışı 2 çikolatalı pasta yapılışı

4. Musu hazırlayın. Beyaz çikolatayı ve kremayı tencereye alıp çikolata eriyene ve akıcı kıvama gelene kadar kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Romu ya da çilek likörünü ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba alıp çırpma teli ile hafif hafif karıştırarak soğutun.

5. Kekleri enine ortadan ikiye kesip 4 dilim elde edin. Birinci kekin üzerine musun üçte birini sürüp doğranmış çileklerle kaplayın. Üzerine ikinci dilimi yerleştirip sırasıyla mus ve çilekleri ekleyin. Üçüncü kek dilimini üzerine kapatıp kalan mus ve çileklerle kaplayın. Kalan keki üzerine yerleştirin.

6. Kremşantiyi ve romu ya da likörü bir kapta mikserle çırpın. Çırpılmış kremanın yarısıyla kekin üzerini ve kenarlarını kaplayın. Kalan kremayı sıkma torbasına alıp kekin üzerini süsleyin. Süsleme için ayırdığınız çilekleri dekoratif şekilde yerleştirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri