Logo

Beze Tarifi


3 yıl önce
2.347 kez görüntülendi

Reklamlar

Beze Tarifi

Yumurta beyazı ile yapılan en bilinen tarif, sade yapabileceğiniz gibi dilediğiniz meyve şekerleri, kuru meyveler ve kuruyemişlerle de yapabilirsiniz.

Malzemeleri: 4 adet yumurta beyazı
2 su bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
bir tutam tuz

Yapılışı: Yumurtaların beyazına iki damla limon suyu ilave edip toz şeker ve bir tutam tuzla mikserde çırpmaya başlayın. Bu arada ocağınızın altını kısık açıp kabı üzerine koyun ve 10 dakika daha çırpmaya devam edin.

Beze nasıl yapılır

Ocağın üstünden alıp mikserle 10 dakika daha çırpmaya devam edin Karışımımız mikserin uçlarından dökülmüyor ve koyu bir kıvam almışsa çırpma işlemimiz bitmiş demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkalım. Fırınımızı 100-110 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım.

Bezeleri fırına verip kızarana kadar değil kuruyana kadar yaklaşık 8 dakika pişirelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri