Logo

Biber ve Kabak Dolması


3 yıl önce
1.094 kez görüntülendi

Reklamlar

Biber ve Kabak Dolması
Malzemeleri:

6 adet kabak
8 adet dolmalık biber
500 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
1/4 su bardağı pirinç
1 adet büyükçe domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu ve nane
60 gram tuzsuz tereyağı
Yeteri kadar Tuz
Kararınca Karabiber
Kapak yapmak için ayrıca domates

Yapılışı: Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkaralım. Kabakların kabuklarını kazıyalım ve içlerini oyalım. Yıkayarak süzdürelim.

dolma biber

Bir kap içerisine kıymayı alalım. Kıymayı ben dana kullanıyorum kuzu kokmasın diye ama siz yine kendiniz karar verebilirsiniz. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyelim. Dereotu, nane, maydanoz ve tuzu da ekleyelim. Kararınca karabiber serpelim.
Malzemeler karışıncaya kadar güzelce yoğuralım.

İçerisini oyduğunuz kabaklara ve biberlere yaptığımız dolma içini kaşıkla dolduralım. Üzerlerini domates ile kapak yapalım içleri dökülmesin. Tencerenin dibine dereotu, maydanoz yayın. Dolmaları dik şekilde buraya yerleştirin. Üzerine sıcak su ve domates suyu dökün. Tereyağını da ekleyerek dolmaların üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Not: Aynı tarifi fırında yapabilirsiniz. Ben ikisini de denedim çok güzel oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri