Logo

Biberli Et Sote Tarifi


2 yıl önce
1.690 kez görüntülendi

Reklamlar

Biberli Et Sote Tarifi
Evde etim varsa en sık yaptığım tarif budur. Çünkü yapılışı oldukça pratiktir ve çok da lezzetli olur. Bu et yemeğinin yanına makarna ve salata yapınca tadına doyum olmaz. Hatta bazen bu soteyi lavaşa sarıp yiyoruz çok lezzetli oluyor. Yanına bol köpüklü ayran ile çok güzel karın doyuruyor… Ayrıca çok da güzel misafir yemeği olabiliyor. Kısacası her türlü masaya uygun yapılışı oldukça da basit…
MALZEMELERİ:
750 gr. dana eti (biftek veya bulunabilirse bonfile)
1 tane soğan
3-4 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
2-3 tane domates
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
biberli et sote
YAPILIŞI:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Etimizi kasaptan alırken julyen doğratabiliyorsanız çok güzel olur. Ama sizler de evde rahatlıkla yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Kısacası etimizi julyen doğruyoruz.

Yeşil biberlerimizi yıkıyoruz ve tohumlarını alıyoruz. Daha sonra onları da julyen doğruyoruz. Kırmızı biberlerimize de aynı işlemi uyguluyoruz.

Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve onları küp küp doğruyoruz. Ne kadar küçük olursa o kadar iyi…

Soğanımızı da soyup, küp küp doğradıktan sonra tenceremize veya vok tavamıza sıvı yağımızı koyuyoruz. Ardından soğanlarımızı atıp, kavuruyoruz. Birkaç dakika sonra yeşil ve kırmızı biberlerimizi atıp, kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra etlerimizi atıyoruz ve suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından domateslerimizi ekliyoruz.

Tuzunu ve karabiberini katıyoruz. Ardından üç bardak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Bu şekilde kaynayana kadar, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri