Logo

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


3 yıl önce
1.289 kez görüntülendi

Reklamlar

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Evde canımız acil tatlı şektiğinde sıklıkla yaptığım bir tatlı bu. Bazen sade yaptığım gibi genellikle de bisküvili yapıyorum. Bisküviyi de çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin bebe bisküvisiyle de çok lezzetli oluyor. Ayrıca aasına meyve de koyabilirsiniz. Muz olur, elma olur ya da kivi olur her türlüsü çok güzel oluyor. Kısacası içi sizlere kalmış. Ben en sık yaptığımı vermek istedim.
MALZEMELERİ:
8 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı toz şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
1 paket petibör bisküvi (sade veya kremalı)
biskuvili irmik tatlisi
YAPILIŞI:
Sütümüzü tencereye koyuyoruz. ardından şekerimizi ilave ediyoruz ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Çok fazla geçmeden 2-3 dakika sonra irmiğimizi ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. kıvamını alana kadar orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamı boza kıvamı gibi olacak. Altını kapatıyoruz. Kapattıktan sonra vanilyasını ilave ediyoruz ve bir kere de mikserle çırpıyoruz. Borcamı biraz ıslatıyoruz ardından harcın yarını düzgün bir şekilde döküyoruz. Onun üzerine bisküvilerimizi diziyoruz. Ardından kalan harcı da bisküvilerin üzerine döküyoruz. Tahta kaşığın arkasını ara sıra ıslatarak üzerini düzeltebiliriz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına koyuyoruz ve soğutuyoruz. Servis yaparken dilimliyoruz ve üzerine tarçın ya da çekilmiş fıstık serperek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri