Logo

Bitlis Büryan Kebabı


3 yıl önce
2.896 kez görüntülendi

Reklamlar

Bitlis Büryan Kebabı 

Malzemeleri:

- Bir Kuzu
- Tuz
- Yoğurt
- Tırnak Pide

Büryan Kebabı Yapılışı: İyi beslenmiş bir kuzu veya koyun etinden yapılır. Kuzunun içerisi tamamen alındıktan sonra pişirilir, soğuduktan sonra gövde parçalanmadan üzeri bıçakla muhtelif yerlerinden çizilir. Bundan sonra yeterli miktarda ve her tarafına tuz sürülür.

bitlis büryan kebabı

Bir miktar yoğurt da çalındıktan sonra gövdenin her tarafına sıvazlanır. (Tuz, yoğurtla beraber de sürülebilir.) Bundan sonra arka ayağından geçirilen bir demirle iyice yanmış pişirilecek tandıra asılır. Asılan etin altına ve tandırın dibine bir kazan pilav konur.

Etin kızarma sırasında eriyen yağlar bu pilava akar. Pilavdan çıkan buğu da etin kurumamasını ve etin her tarafının aynı derecede pişmesini sağlar. Gövde tandıra asılır asılmaz tandırın ağzına bir saç kapatılır. Sıcaklığın çıkmaması için etrafı hamurla iyice sıvanır.

Vasati olarak kuzular bir koyunlar bir buçuk saatte pişmiş olur. Pişen büryan bir sini içerisine veya  altında pişen pilavın üzerine dağılmak suretiyle konur ve yenir. Bu sofrada genellikle yoğurt da bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri