Logo

Bohça Böreği Tarifi


3 yıl önce
2.171 kez görüntülendi

Reklamlar

Bohça Böreği Tarifi
Günlerinizde tabaklarınıza koyup, misafirlerinize sunabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir börek tarifi… Ayrıca çocuklarınız okuldan gelmek üzereykende yapıp, onları güzel bir sürprizle karşılayabilirsiniz. Harcını ben genellikle maydanoz ve peynirle yapıyorum. Dilerseniz patatesli, kıymalı da yapıp, lezzetli börekler ortaya çıkarabilirsiniz. Çok çıtır olan bu börekleri yaptığınızda hep sizden istenecek. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 kilo yufka
2 su bardağı su
1,5 su bardağı sıvı yağ (mısırözü)
1 yumurta sarısı böreklerin üstüne
İÇ MALZEMESİ:
250-300 gram kadar beyaz peynir
Maydanoz
bohca boregi
YAPILIŞI:
Su ve yağı karıştıralım.içine yumurta akımızı koyalım ziyan olmasın.Yufkalarımızdan birini açalım her tarafına harcımızı yayalım ve bohça şeklinde katlayalım.Katladığımız bohçaya yine sıvı harcımızdan gezdirelim ve onu dörde bölelim.Yani dört kare oluşturalım.Her karemizin ortasına hazırladığımız peynir maydanozdan birer tatlı kaşığı koyup tekrar bohça şeklinde katlayıp kat kısmı altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer yufkalarımızada aynı işlemi uygulayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verelim.Altı üstü kızarınca fırından alalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri