Logo

Bol Çikolatalı Pasta


3 yıl önce
1.730 kez görüntülendi

Reklamlar

Bol Çikolatalı Pasta

Malzemeleri: 

225 gram bitter çikolata, küçük parçalara bölünmüş
115 gram tuzsuz tereyağı
150 ml veya 2/3 su bardağı süt
225 gram veya 1 ve 1/2 su bardağı esmer şeker toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
2 adet yumurta, sarıları aklarından ayrılmış
2 su bardağı ekşi krema
2 su bardağı kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Dolgu ve üst süsleme malzemesi için:

4 yemek kaşığı tanesiz ahududu reçeli
4 yemek kaşığıı brendi
400 gram bitter çikolata, küçük parçalara ayrılmış
200 gram tuzsuz tereyağı
1 miktar çikolatalı ganaj
İri çikolata helezonları, süsleme için

bol çikolatalı pasta

Yapılışı: 

1. Fırını 180°C’de ısıtın. 23 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibine yağlıkağıt serin. Çikolatayı, tereyağını ve sütü bir kaba alın. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte yavaş yavaş karıştırın. Ocaktan alıp şekeri ve vanilyayı ekleyin. Soğumaya bırakın.

2. Yumurta sarılarını ve kremayı bir kasede çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Unu ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın.

3. Yumurta aklarını ayrı bir kasede çırpıp kar haline getirin. 2 yemek kaşığı kadarını hamura ekleyip yedirin. Kalanı metal bir kaşıkla ilave edip karıştırın.

4. Hamuru kalıba döküp yayın. Sıcak fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

5. Soğuk keki enine üç eşit dilime ayırın. Dolgu malzemesi için, ahududu reçelini ve 1 yemek kaşığı brendiyi küçük bir kaba alıp ısıtın. Karışımı kek dilimlerinin üzerlerine sürün. İyice çekmesi için 5 dakika bekletin.

6. Kalan brendiyi bir tencereye alıp çikolata ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bir kaseye döküp yoğunlaşana kadar bekletin.

7. Alt kek diliminin üzerine çikolatalı karışımın yarısını yayın. Üzerine ikinci dilimi yerleştirin ve çikolatalı karışımı sürün. Son dilimi de yerleştirdikten sonra üzerine hafifçe bastırıp 3-4 dakika bekletin.

8. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı ganaj ile kaplayın. Çikolata helezonlarıyla süsleyip dilerseniz kakao serpiştirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. tuğçe diyor ki:

    hmmm nefis..

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri