Logo

Bolonez Soslu Spagetti Tarifi


1 yıl önce
1.019 kez görüntülendi

Reklamlar

Bolonez Soslu Spagetti Tarifi
Evde yemek olmadığında sıklıkla yaptığım ve çok güzel karnımızı doyuran çok lezzetli bir tarif veriyorum sizlere. Yapılışı oldukça kolay. Özellikle çocuklar çok severek yiyorlar. Sizler de mutlaka beğenecek ve sık sık yapacaksınız diye düşünüyorum. Yanına ev yapımı güzel bir ayranla çok güzel oluyor. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
Yarım paket spagetti makarna
200 gr. dana kıyma
1 tane soğan
1-2 tane çarliston biber
2-3 tane domates
Yarım yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tane havuç
2 tane defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
bolonez soslu spagetti
YAPILIŞI:
Öncelikle tencereye su koyup, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tuz ekliyoruz ve makarnalarımızı ilave edip, istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar haşlıyoruz. Haşlama işlemi bittiğinde süzüyoruz. Çok az akan suyun altında yıkatıyoruz.

Soğanımızı soyup, küçük küçük doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıp, doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Havucumuzun kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, küçük küçük doğruyoruz.

Bir tavaya az sıvı yağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı ilave ediyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Birkaç dakika sonra biberlerimizi ve havucumuzu ekliyoruz. renkleri değişmeye başlayınca kıymamızı ilave ediyoruz ve güzelce kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ekliyoruz, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerimizi ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Defne yapraklarını atıp, 5 dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz.

Bu aşamada isterseniz makarnayı ayriyetten az sıvı yağ koyduğumuz tencerede ısıtıp, servis tabağına alıyoruz ve sosumuzu üzerine koyuyoruz.

Yada direk tencerede sos ile birlikte karıştırıp, öyle servis tabağına alıyoruz.

Bolonez Soslu Spagetti hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri