Logo

Borani Tarifi


3 yıl önce
1.709 kez görüntülendi

Reklamlar

Borani Tarifi

Suda haşlanıp yağda kavrularak hazırlanan sebze yemeklerine borani derler. Ispanak, sirkeotu, evelek, ebegümeci, kuzukulağı gibi yaparak sebzeler sıcak suda haşlandıktan sonra suyu sıkılır ve yağda kavrulur. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek yenilir. Anadoluda buna borani derler. Se-rinkentte, yalnız ıspanaktan yapılan bu türlü yemeğe borani denilmektedir.

Sebzeler pişince veya bulgurla pişirildikten sonra üzerine yoğurt dökülerek hazırlanan yemeklere de borani denilmektedir.Pirinçle karışık ıspanak yemeğinin rengi me’mun (korkusuz) Halifeye, ailesi (Boran)m cihazı ile gelmiş olan meşhur (İncili Halı) ya benzediği için borani denildiği  açıkça anlatılmaktadır.

borani

Sebzelerin bulgurla veya pirinçle pişirildikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenilen yemeklere Anadolu’nun muhtelif yerlerinde (aş) denildiği gibi, yalnız bulgur veya pirinçten sulu olarak (lapadan daha suluca ) pişirilen ve içine kavurma, kıyma, yağ konularak yenilen yemeklere de (aş) derler. Aş kelimesi eski metinlerde umum! bir tabir olarak geçmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri