Logo

Bulgur Pilavı Tarifi


3 yıl önce
1.019 kez görüntülendi

Reklamlar

Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeleri:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu veya tablet

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeteri miktarda Tuz

Yapılışı: 1- Kuru soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin biraz daha kavurun. Daha sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyin güzelce kavurun.

bulgur pilavı

2- Bulgurları da ekleyelim. Birkaç dakika kadar kavuralım. Sıcak su ile tavuk suyunu birlikte ekleyelim. Tuzunu damak tadımıza göre ekleyelim. Tahta kaşıkla birkaç kez karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmesini sağlayalım.

3-Bulgur pilavı piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Tencere de 10 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri