Logo

Buzluk Böreği Tarifi


1 ay önce
89 kez görüntülendi

Reklamlar

Buzluk Böreği Tarifi

Aniden misafiriniz geldiğinde ya da canınız börek çektiğinde buzluğunuzdan çıkarıp, fırınıza atabileceğiniz ve çıtır çıtır olan bir börek tarifimiz var sırada… Çok lezzetli oluyor ve çayın yanına çok yakışıyor. Ayrıca çocuklarınızın beslenmeleri için de çok pratik bir börek olabilir.

MALZEMELERİ:
4 tane hazır yufka
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. margarin veya tereyağı
İÇİNE:
Beyaz peynir
Maydanoz
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
buzluk boregi
YAPILIŞI:
Sos için margarin veya tereyağımızı eritiyoruz. Bir kapta süt ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz.

İlk yufkamızı tezgaha yayıyoruz. Üzerine hazırladığımız sostan fırça ile sürüyoruz.

İkinci yufkamızı da onun üzerine seriyoruz. Sosumuzdan daha az sürüp, önce dört parçaya kesiyoruz. Her bir parçaları da üç parçaya kesiyoruz. Toplam on iki parça olacak.

İç harcı için beyaz peyniri ufalıyoruz. Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırıyoruz.

Üçgenlerimizin geniş kısımlarına harcımızdan koyuyoruz ve sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.

Kalan iki yufkayı da ilk ikisi gibi hazırlıyoruz. Böylelikle 24 tane böreğimiz olacak.

Hazırladığımız börekleri çukur bir kaba su doldurup, içine koyuyoruz. 3-4 saniye kadar bekletip, sudan alıyoruz. Elimizle dikkatlice fazla sularını sıkıyoruz.

Buzluğa koyacağımız kaba diziyoruz. Kapağını kapatıp, buzluğa kaldırıyoruz. Bu şekilde 1-2 ay kadar bekletebiliyoruz. Bu yüzden kabın üzerine yaptığınız tarihi de yazmayı ihmal etmeyin.

Yapacağınız zaman buzluktan alıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Fırını 180 derece ısıtıyoruz ve böreklerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp, biraz dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri