Logo

Çatlak Kurabiye Tarifi


7 ay önce
455 kez görüntülendi

Reklamlar

Çatlak Kurabiye Tarifi

Bu kurabiyeler çok güzel çatlıyor ve yerken ağızda dağılıyor. Nişasta çok güzel bir tat ve doku veriyor. Yapılışında un kullanılmıyor. Sadece nişasta ile yapılıyor. Oldukça da pratik bir kurabiye tarifi… Çay saatlerinizde yeni favoriniz olacak diye düşünüyorum.

MALZEMELERİ:

Yarım paket margarin

2 tane yumurta

2 çay bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 vanilya

400 gr. nişasta (mısır)
catlak kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşattığımız margarini karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ve yumurtaları ilave edip, bir güzel karıştırıyoruz.

Ardından vanilyasını ve kabartma tozunu ekliyoruz.

Nişastayı azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olana kadar nişastamızı ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz hazır olduktan sonra parçalar koparıyoruz ve elimizde yuvarlayıp, yassı kurabiyelerimizi yapıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Fırını 170 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri çok hafif pembeleşene kadar hatta beyaza yakın pembe olmalı pişiriyoruz.

Çabuk pişen bir kurabiye. Mutlaka kontrol ederek, pişirin.

Fırından alıp, dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak, servise sunuyoruz.

Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri