Logo

Çerkez Tavuğu Tarifi


2 yıl önce
1.350 kez görüntülendi

Reklamlar

Çerkez Tavuğu Tarifi
Bu çok güzel bir tavuk tarifi. Önceleri görüntüsü nedeniyle yemekten biraz çekinsem de tadına baktıktan sonra fikrim tamamen değişti… Artık sıklıkla yapıyorum ve ailece severek yiyoruz. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 tavuk
1,5 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 bayat ekmek içi
1 tane soğan
Tuz
3,5 su bardağı su
Sarımsak
cerkeztavugu
YAPILIŞI:
Tavuk, su, tuz, l adet soyulmuş bütün soğan haşlanır. Soğuyunca tavuk didiklenir.
Sos: Ceviz iyice dövülür. Bayat ekmek içine tavuk suyu katılır, ezilir. Sarımsaklar dövülerek hepsi karıştırılır. İçine tuz ve kırmızı biber eklenir. Didiklenmiş tavuk parçaları sosun yanına karıştırılır. Servis tabağına almır. Sosun kalan diğer yarısı üzerine dökülür ve kaşıkla düzeltilir. Not:Sosun kıvamı koyu olursa tavuk suyu ile biraz açılabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri