Logo

Çiftlik Köfte Tarifi


2 yıl önce
2.673 kez görüntülendi

Reklamlar

Çiftlik Köfte Tarifi
Bu, çok lezzetli bir köfte tarifi. Sebzeler ve köftelerden oluşuyor ve de çok doyurucu… Ben evde sık sık yaparım. Ailece de çok severiz. Misafir için de çok uygun bir tarif. Yanına çorba, pilav ve lezzetli bir salata ile harika bir menü oluyor. Mutlaka en yakın zamanda yapın ve sevdiklerinize sunun derim. Hepinize şimdiden kolay gelsin…
MALZEMELERİ:
KÖFTE İÇİN:
Yarım kg. dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi veya 1 çay bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı un
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
DİĞER MALZEMELER:
2 tane patates
2 tane havuç
1 bardak bezelye
1 tane soğan
2-3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
İsteğe bağlı kekik
ciftlik kofte
YAPILIŞI:
Köfte için, kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz. Ekmek kullanıyorsak ekmeklerimizi rondodan geçirip, ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ve kimyonunu katıp güzelce yoğuruyoruz. İncecik kıyılmış maydanozu da ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra içinden parçalar koparıp, misket köftelerimizi hazırlıyoruz. Tepsiye köftelerimizi alıyoruz. Üzerlerine unumuzu ekliyoruz ve sallayarak hepsini una buluyoruz.

Bu arada küçük bir tencerede bezelyelerimizi haşlıyoruz. Diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz. Soğanımızı soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, doğruyoruz. Patateslerimizi de soyup, küp küp doğruyoruz. Havuçlarımızı traşladıktan sonra küp küp doğruyoruz.

Tenceremize sıvı yağı koyuyoruz. Soğanımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra havuçlarımızı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Havuçların ardından patateslerimizi ekleyerek işleme devam ediyoruz. Ardından salçamızı koyup, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Sarımsaklarımızı da ekliyoruz. Tuzunu katıyoruz. Kullanıyorsak kekiğini ilave ediyoruz. Sebzelerimizin üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.

Yaklaşık on beş dakika sonra köftelerimizi ekliyoruz. Tenceredeki sebzelerimiz yumuşadıktan sonra haşladığımız bezelyeleri ilave ediyoruz. Su azalmış ve sebzeler hala sert ise biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.

Birkaç dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri