Logo

Çiğ Börek Tarifi


3 yıl önce
2.458 kez görüntülendi

Reklamlar

Çiğ Börek Tarifi
Eskişehir yöresine ait bu börek gerçekten çok lezzetli. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Örneğin pazar sabahı erkenden kalkıp, ailenize bir sürpriz yapmak istiyorsanız işte tam sizlere göre bir börek tarifi. Hem puf puf hem de hafif. Tadınca sizler de çok seveceksiniz. Kızartma olduğuna bakmayın, çok hafif oluyor. Çünkü içini ayriyetten pişirmiyoruz ve içinde pişiyor.
MALZEMELERİ:
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 soğan
150 gr yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
cig borek
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir, kıymaya katılır, tuz, karabiber eklenip yoğurulur. Un bir kaba koyulur, üzerine yoğurt, tuz ve su koyulup yoğundur. Yoğurulmuş hamur 15-16 bezeye ayrılır. Bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde oklava ile açılır, içlerine kıymalı harç paylaştırılır, uçları bastırılarak kapatılır fazla bekletmeden kızgın yağda iki yüzü de kızartılır. Havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri