Logo

Çiğ Sardalya Turşusu


2 yıl önce
1.678 kez görüntülendi

Reklamlar

Çiğ Sardalya Turşusu

Malzemeleri:

1 kilogram sardalya

Yeteri kadar tuz (tercihen kaya tuzu)

5 adet soğan

2-3 defne yaprağı

15-20 tane karabiber

1 adet limon suyu

1 adet domates rendesi

2 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı: 1. Sardalyaların kafalarını koparın. Pullarını, iç organlarını, kılçıklarını ayıklayın. Yıkayıp süzgeçte süzülmeye bırakın.

sardalya turşusu

2. Derince cam veya porselen bir kabın dibine bir sıra suyu süzülmüş fileto sardalya döşeyin. Üzerine bir çorba kaşığı tepeleme tuz serpin. Çok ince piyaz şeklinde doğranmış soğanla kaplayın. Bir iki defne yaprağını, üç beş tane karabiberi serpiştirin. Böylece bir sıra sardalya, tuz, soğan olmak üzere katlar oluşturun. En üste limon suyunu ve rende domatesi gezdirin. Kapağı kapatın. Yaklaşık 5 gün buzdolabında bekletin.

Servis:

1. Tuzda bekleyerek pişmiş sardalyaların tüketilecek kadarını alıp yıkayın. Tuzu gidinceye kadar birkaç saat temiz suda bekletin.

2. Sardalyaları servis kabına koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri ile servis edin.

Not: Sardalya yerine hamsi kullanabilirsiniz. Servis anında sardalyaların üzerine kıyılmış dereotu ile kırmızı pul biber serpebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri