Logo

Çikolata Kremalı Kek


3 yıl önce
1.358 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolata Kremalı Kek

Hazırlanması son derece kolay olan bu kek çok lezzetlidir. Zengin bir iç kreması vardır. bu yüzden ayrıca başka bir kremaya gerek kalmaz. Dilerseniz üzerine kakao, hindistan cevizi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

Malzemeleri: – 115 gram sade çikolata, küçük parçalara ayrılmış
- 3 yemek kaşığı süt
- 150 gram tuzsuz tereyağı ya da margarin, yumuşatılmış
- 2 su bardağı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı silme kek unu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Bir miktar Çikolatalı Yağlı Krema

çikolata kremalı kek

Yapılışı: 1. Fırını 180°C’de ısıtın. 18 cm çapındaki iki kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
Çikolatayı ve sütü bir kaseye alın. Bir kabın içine biraz su döküp kaynatın. Kaseyi kabın üzerine oturtun. Çikolata eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Ocağı söndürüp kaseyi kabın üzerine bırakın. Aksi halde çikolata katılaşır.

2. Tereyağı ya da margarini karıştırma kabında şekerle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Çikolatayı ilave edip iyice karışana kadar çırpın.

çikolatalı kek yapılışı kremanın yapılışı

3. Unu ve kakaoyu karışımın üzerine ekleyip metal bir kaşıkla düzgünce karıştırın. Hamuru tepsilerin içine eşit olarak paylaştırın. 35-40 dakika iyice kabarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Tepsiden çıkarıp soğuması için bekletin.

kekin üzerine krema sürülmesi

4. Kekin üzerine çikolatalı yağlı kremavı kalın bir tabaka halinde yayın. İkinci keki kremanın üzerine kapatın. Kekin üzerine isteğinize göre kakao, hindistan cevizi veya pudra şekeri serpin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri