Logo

Çikolata Soslu Muhallebili Kadayıf


3 yıl önce
2.288 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolata Soslu Muhallebili Kadayıf
Malzemeleri:
200 gram tel kadayıf
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yeşil fıstık
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı krem şanti ( toz )

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Çikolata sosu

muhallebili-kadayif

Yapılışı: Tel kadayıfları bir zeminde ellerinizle didikleyin. Hem aralarını açın hem de ufak parçalara koparın.
Bir kap içerisine tel kadayıflarını alın ve yine ellerinizle Sıvıyağ ile harmanlayın. Daha sonra yarısı tepsinin altına yayın hafifçe ellerinizle bastırın. Üzerine yeşil fıstık veya ceviz serpin. Kalan kadayıflar da üzerine yayın. Ellerinizle üstüne bastırılarak hafifçe sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbetini yapın ve soğuması için bekletin.

Diğer yandan muhallebisini hazırlayalım. Bunun için bir tencere içerisine süt, nişasta, un ve kakaoyu ekleyelim . Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra ise hazırlanan muhallebiyi üzerine dökün. Güzelce soğuduktan sonra krem şanti, çikolata sosu ve toz yeşil fıstık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri