Logo

Çikolatalı Fransız Keki


3 yıl önce
1.655 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolatalı Fransız Keki

Malzemeleri: - 300 gram bitter çikolata, küçük parçalara ayrılmış
- 225 gram tuzsuz tereyağı, küçük parçalara ayrılmış
- 1 su bardağı toz şekeri
- 2 yemek kaşığı brendi ya da portakal likörü
- 5 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı silme un
- 2 yemek kaşığı pudraşekeri, serpmek için
- 150 gram çırpılmış krema, servis için

1. Fırını 180°C’de ısıtın. 23 cm çapındaki kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.

fransız keki

Benmari usulü pişeceği için su sızmasını önlemek üzere kalıbın dışını alüminyum folyo ile kaplayın.

2. Çikolatayı, tereyağını ve şekeri bir kaba alıp çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuttuktan sonra brendi ya da likörü ekleyip karıştırın.

3. Yumurtaları 1 dakika boyunca hafifçe çırpın. Unu ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba döküp üzerini ıspatulayla düzelterek yayın.

fransız keki yapılışı fransız keki yapılışı2

4. Kalıbı geniş bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Tepsiye 2 cm yüksekliğinde kaynamış su ekleyin. Sıcak fırında kekin kenarları katılaşıp ortası yumuşak kalana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kalıbı
fırından çıkarıp yağlı kağıdı alın.

5. Ilınınca keki kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kek hafifçe çökmeye başlayacak ve soğudukça daha da incelenecektir. Kekin yüzeyi hafifçe kaldırın.

6. Yağlı kağıttan 2.5 cm eninde 6-8 şerit kesip hazırlayın. Şeritleri kekin üzerine ratsgele ya da düzenli bir kafes şeklinde yerleştirin. Pudra şekeri kekin üzerine serpin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri