Logo

Çikolatalı Hurmalı Turta


3 yıl önce
827 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolatalı Hurmalı Turta

Malzemeleri:

- 4 adet yumurtanın akı
- 1/2 su bardağı toz şekeri
- 200 gram sade çikolata
- 1 su bardağı hurma, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış
- 1,5 su bardağı ceviz ya da pekan cevizi, iri çekilmiş
- 1 tatlı kaşığı vanilya

Üst malzemesi için:

- 200 gram ricotta peyniri (veya tuzsuz lor peyniri)
- 200 gram mascarpone peyniri (veya dil peyniri)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı pudraşeker

hurmalı turta

Yapılışı:1. Fırını 180°C’de ısıtın. 20 cm çapındaki kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.

2. Üst malzemeyi yapmak için peynirleri bir kasede karıştırıp ezin. Vanilyayı ve tadına göre pudra şekerini ekleyin.

3. Yumurta aklarını mikserle kar halinde olana kadar çırpın. 2 yemek kaşığı şekeri azar azar yedirerek karıştırın. Yoğunlaşınca kalan şekeri de ilave edip çırpın.
hurmalı turta5 hurmalı turta 4

4. Çikolatanın 175 gramını doğrayıp ekleyin. Hurmayı, cevizi ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Hamuru fırın tepsisine döküp yayın. Sıcak fırında 40-45 dakika pişirin.

5. 10 dakika soğumaya bırakın. Ters çevirip tel ızgaranın üzerine alın. Yağlı kağıdı çıkarın ve iyice soğumaya bırakın.

hurmalı turta3 hurmalı turta 2

6. Üst malzemeyi turtanın üzerine yayın. Kalan çikolatayı eritin. Kağıttan yaptığınız küçük boruyla çikolatayı turtanın üzerine ağ motifi şeklinde gezdirin. Bu arada işlemi çabuk bitirin ki borunun içindeki çikolata soğumasın. Servisten önce turtayı soğutun ve dilimleyip servis yapın. Bu turtayı yapıldığı gün tüketmek en iyisidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri