Logo

Çikolatalı Kirazlı Polenta Kek


3 yıl önce
1.527 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolatalı Kirazlı Polenta Kek

Malzemeleri : 1/3 su bardağı çabuk pişen hazır polenta (büyük marketlerde bulunur)
200 gram sade çikolata, parçalara bölünmüş
5 adet yumurta, sarısı ve akı ayrılmış
3/1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un gibi çekilmiş badem
5-7 yemek kaşığı un
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
115 gram kiraz şekeri (pastanelerde bulunur), ikiye bölünmüş
Pudraşeker, serpmek için

polenta kek

Yapılışı:

1.Polenta’yı ısı geçirmez bir kaba koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. İyice karıştırın, kabın üzerini
kapatın ve suyu iyice çekene kadar 30 dakika bekletin.
2. Fırını 190°C’de ısıtın. 22 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Çikolatayı benmari usulü.
3. Yumurta sarılarını bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Çikolatayı, polenta’yı, çekilmiş bademi, unu ve portakal kabuğu rendesi, kirazları ekleyin.

polenta kek yapılması polenta kek yapılışı

4. Yumurta aklarını bir kapta mikserle kar halinde çırpın. Yumurta akının 1 yemek kaşığı kadarını çikolata karışımına ekleyip yedirin. Kalanı da aynı şekilde ekleyip çırpın. Kirazları ilave edin. Hamuru kalıba döküp yayın ve 45-50 dakika kadar pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine alin ve soğuması irin bekletin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Esra Şişkolar diyor ki:

    Polenta kek pastanelerde arıyorum bulamıyorum. Çok nefis oluyor.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri