Logo

Çikolatalı Rulo Pasta


3 yıl önce
1.729 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolatalı Rulo Pasta 

Malzemeleri:

- 1 su bardağı toz şeker
- 5 adet yumurta, sarıları aklarından ayrılmış
-1/2 su bardağı kakao
- 1/2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu

 

Dolgu malzemesi için:

 

- 1,5 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı viski ya da brendi
- 50 gram hindistan cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker

 

Süslemek için:

 

- Bir parça taze hindistancevizi ve bitter çikolata

çikolatalı rulo pasta

Çikolatalı Rulo Pasta Yapılışı: 1. Fırını 180°C’de ısıtın. 33×23 cm ölçülerindeki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri serpin.
2. Yumurta sarılarını derin bir kaba alın. Kalan şekeri ekleyip mikserle yoğunlaşana kadar çırpın. Kakaoyu ve unu eleyip ilave edin ve metal kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
3. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle kar haline gelene dek çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını kakaolu karışıma ekleyin ve yedirerek karıştırın.

çikolatalı-pasta-yapılışı2 çikolatalı pasta yapılışı 3
4. Karışımı, hazırladığınız tepsiye iyice yayın. Metal bir ıspatulayla yüzeyi düzeltin. Sıcak fırına verip 20-25 dakika pişirin.
5. Ilınınca ters çevirip kağıdı özenle çıkarın. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp soğumaya bırakın.
6. İç malzeme için, kremayı ve viskiyi bir kapta çırpın, hindistan cevizi rendesini ve şekeri karışıma ekleyin.

hindistan cevizi rendesi üzeri için hindistan cevizi

 

7. Kremanın üçte birini kekin üzerine kenarlardan başlayarak yayın. Keki uzun kenardan başlayarak özenle rulo yapın. Servis tabağına alıp üzerine kalan kremayı yayın. Hindistan cevizini ve kakao serpin.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri